businesslawconference.ro

Departamentul de Drept al Academiei de Studii Economice din Bucureşti

împreună cu

 Societatea de Științe Juridice și Administrative

organizează

workshop-ul exploratoriu

„Planificarea unei cariere universitare și de cercetare științifică de succes în domeniul juridic”  

Obiectivul workshop-ului

Obiectivul workshop-ului este de a oferi cercetătorilor în științe juridice aflați la început de carieră (tineri doctoranzi sau care urmează studii postdoctorale, tineri aflați pe poziții de intrare în învățământul superior – asistenți, lectori etc.) sau care își doresc o carieră științifică (studenți, masteranzi) informații și oportunități care să îi ajute în dezvoltarea unor cariere universitare și/sau de cercetare științifică de succes. Participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu oamenii de știință de renume de nivel internațional, precum și cu colegii cercetători aflați la inceput de carieră. Workshop-ul va oferi o platformă pentru discutarea ideilor de cercetare și a lucrărilor științifice.

Participanti eligibili

  • Studenți, masteranzi care își doresc o carieră de cercetare științifică în mediu universitar sau pe cont propriu (freelancer)

  • Persoane care urmează studii doctorale în domeniul științelor juridice

  • Persoane care urmează studii postdoctorale în domeniul științelor juridice

  • Persoane aflate pe poziții de intrare în învățământul superior – asistenți, lectori etc.

Participanții pot înscrie o lucrare la workshop sau pot să audieze dezbaterile, fără să înregistreze o lucrare științifică.

Participanții la workshop vor trebui să trimită un scurt Curriculum Vitae la adresa de e-mail: office@businesslawconference.ro . Curriculum Vitae va cuprinde o scurtă biografie, indicarea afilierii universitare, universitatea în cadrul căreia participantul este înscris la doctorat sau a susținut teza de doctorat, direcțiile de specializare didactică și științifică urmărite de participant, lista lucrărilor considerate de participant a fi cele mai relevante pentru realizările profesionale proprii.

 

Tipuri de lucrari care pot fi inscrise la workshop

  • Lucrări exhaustive (Full Papers). Lucrări care tratează în amănunt și integral un subiect în 7-15 pagini. Cerințele de redactare pentru lucrări pot fi descărcate de aici.
  • Lucrări de sinteză (Short Papers). Lucrări care prezintă un subiect pe scurt în 4-7 pagini, indicând rezultatele cercetării și posibilele direcții viitoare de analiză științifică. Cerințele de redactare pentru lucrări pot fi descărcate de aici.
  • Lucrări experimentale (Experimental Junior Papers). Lucrări de 4-7 pagini prin care autorii urmăresc să obțină puncte de vedere avizate din partea unor specialiști în domeniul științelor juridice. Prin intermediul recomandărilor și îndrumărilor cu privire la posibile direcții și metode de cercetare se va încuraja munca tinerilor cercetători și motivarea lor de a desfășura  o carieră în cercetarea științifică universitară. Cerințele de redactare pentru lucrări pot fi descărcate de aici.
  • Postere. Comunicările pot fi prezentate sub formă de afișe (maxim 6 pagini) prin care se prezintă proiecte, programe și granturi de cercetare, grafice, scheme, sondaje comentate, cercetări juridice etc. Modele de postere pot fi descărcate de aici.

Înscriere gratuita

Participarea la workshop este gratuită pentru cei care s-au înscris și la Conferință, în limita locurilor disponibile.

Premii

Cele mai bune lucrări și intervenții în cadrul worshop-ului vor fi premiate. Premiile vor consta în sume de bani, cărți, și alte produse din domeniu juridic care vor fi oferite de organizatori împreună cu partenerii și sponsorii workshop-ului.

 

Tematica orientativa a lucrarilor stiintifice (enumerarea are rol exemplificativ, nu limitativ)

  • Tehnici moderne de predare a științelor juridice. E-learning. Studii de caz

  • Prezentarea unor proiecte/granturi de cercetare științifică în domeniul juridic

  • Metode de cercetare în științele juridice

  • Abordări moderne și perspective de evoluție la nivelul izvoarelor dreptului

  • Dezvoltări recente și perspective de evoluție la nivelul instituțiilor juridice ale dreptului public și privat.

  • Dezvoltări recente și perspective de evoluție ale dreptului Uniunii Europene și ale dreptului internațional

  • Prezentarea unor extrase din proiectul tezei de doctorat

 

Publicatii

 Toate lucrările susţinute în cadrul workshop-ului se vor regăsi într-una din publicațiile Conferinței. Pentru detalii despre publicațiile Conferinței clic aici.

 

Termene Limita:

 Ø  20 octombrie 2013: trimiterea formularului de participare completat și a CV-ului la adresa de e-mail: office@businesslawconference.ro. Formularul de participare poate fi completat fie cu titlul și rezumatul lucrării care va fi susținută la workshop, fie cu opțiunea de a asista la dezbateri, fără înregistrarea unei lucrări științifice. Descarcă de aici formularul de participare la workshop.

Ø  25 octombrie 2013: trimiterea textului integral al lucrării științifice in limbile română și engleză la adresa de e-mail: office@businesslawconference.ro .

Ø  27 octombrie 2013: confirmarea lucrarilor care vor fi sustinute in cadrul workshop-ului.

Vă rugăm să adresați orice întrebare privind workshop-ul domnului lector univ. dr. Cătălin-Silviu SĂRARU pe adresa de e-mail: catalin.sararu@businesslawconference.ro

Date Importante

  • Până pe 20 octombrie 2013
    trimiterea formularului de participare completat
  • Până pe 25 octombrie 2013
    trimiterea textului integral al lucrării științifice în limba română și engleză
  • Până pe 27 octombrie 2013

    confirmarea lucrărilor care vor fi susținute în cadrul Workshop-ului.